Beatrix Crew

Македонија, Скопје

Инфо

Студиото се наоѓа во Т.Ц. Зебра, 5 кат, Капиштец, Скопје, во рамките на РИЦ (Рисимкин Истражувачки центар). Одберете ја вашата категорија и дојдете да танцувате со најдобрите.*** ЗОШТО СО НАС?***------------------------------------------------------------------------------Студиото Beatrix е формирано од исклучително успешни и докажани инструктори и кореографи кои бележат значителни успеси на државни, меѓународни првенства, а веќе од 2014 година тие се и финалисти на Светското првенство од ESDU во Пореч, Хрватска. Нашиот тим вборојува првенци во различни категории на наведените натпревари, но тоа не е сето она по што овој клуб е препознатлив. Имено, во 2014 година, Битрикс за прв пат на просторот на Р.Македонија создадоа проект - претставата "Rising" во рамките на Танц фест 2014 и под покровителство на Рисима Рисимкин. Овој проект е единствено вакво остварување на хип-хоп сцената, а истиот тој помина забележан и позитивно искритикуван од исклучителни имиња во танцот кои доаѓаат од различни места на светот.Студиото работи во соработка со Рисима Рисимкин и нејзиниот истржувачки центар (РИЦ), како и во соработка со академијата за современ танц ESRA, исто така под раководство на Рисимкин. *** ЗОШТО САКАТЕ ДА ТАНЦУВАТЕ? ***------------------------------------------------------------------------------ 1. Почетни/ Рекреативни групи - Запознавање и изучување на основите на хип хоп танцувањето и сите негови подстилови (breaking, locking, poping итн.) 2.Напредни групи - Спремање за натпреварувања и доусовршување, учество во сите проекти на Битрикс *** ВО КОЈА ГРУПА ПРИПАЃАТЕ *** ------------------------------------------------------------------------------ # ВОЗРАСНИ (16 + години) # ЈУНИОРИ (12-16 години) # ДЕЦА (08-12 години) # ДЕЦА (05 - 08 години) # БРЕЈКДЕНС (06 +) *** НАШИОТ ТИМ ***------------------------------------------------------------------------------ # ИВАНА БАЛАБАНОВА - една од креаторите на Битрикс- повеќекратен државен. регионален меѓународен првак во соло категорија, група и формација; финалист на 3 светски првенства (2010 и 2011 - IDO, 2014 - ESDU)- кореограф, инструктор и координатор на Beatrix Crew од 2012 година- работела со: Misha Gabriel (Step up 4), Anze Shkrube (Maestro Crew), Mehmet Durmaz (Rihanna), Santu Mamona (WDM ESDU judge), Nina Kripas (Black Eyed Peace, Kanye West, Usher,Chris Brown,Sean Paul,New Kids on the Block), Christopher Jammin (RDA)- една од реализаторите и кореографите во "Rising"- old school , new style, основи на break-dance, oснови на krumping # ИВОНА ПОПЧЕВСКА- една од креаторите на Битрикс- повеќекратен државен, регионален и меѓународен првак во категории група и формација хип-хоп- финалист на три светски првенства (2010, 2011 IDO, 2014 ESDU)- кореограф, инструктор и координатор на Beatrix Crew од 2012 година- работела со: Anze Shkrube (Maestro Crew), Santu Mamona (WDM ESDU judge), Nina Kripas (Black Eyed Peace, Kanye West, Usher,Chris Brown,Sean Paul,New Kids on the Block)- комбинација of old school и new style # ИВАН АНГЕЛКОВСКИ- еден од креаторите на Битрикс- повеќекратен државен, регионален и меѓународен првак во разни хип-хоп категории- финалист на две светски првенства на IDO - 2010 и 2011 во категорија хип-хоп група- осумкратен државен првак во латино и стандард танци- две години живее и работи во Америка, каде се стекнува со богато искуство од сферата на хип-хопот и латино танците- работел со: Misha Gabriel (Step up 4), Mehmet Durmaz(Rihanna), Laurieann Gibson ( Lady Gaga, Diddy, Nicki Minaj, 2NE1, BIGBANG, and Katy Perry), итн- комбинација од old school и new style # ДЕЈАН БИТРОВСКИ - повеќекратен државен и меѓународен првак во различни категории на реномирани натпревари- еден од финалистите и кореографите на Светското првенство во Пореч, Хрватска - еден од кореографите во "Rising" 2014- работел со: Anze Shkrube (Maestro Crew), Santu Mamona- препознатлив по својот специфичен стил, а подготвен на повеќе полиња од сферата на хип-хоп-от: boogie, popping, locking, new style, основи на krumping # МАРТИН ИВАНОВ- повеќекратен државен и меѓународен првак во различни категории на реномирани државни, регионални и меѓународни натпревари- еден од финалистите на Светското првенство во Пореч, Хрватска, каде се јавува и како кореограф- работел со: Anze Shkrube, Christopher Jammin, Santu Mamona, Nina Kripas- кореограф во Битрикс од 2013 година чии кореографии се вклучени во сите проекти како "Give us the beat, we'll give you the tricks", "Rising",- комбинација од old school и new style # АРДИТ ОСМАНИ- првак на Светското првенство на ESDU во Пореч, Хрватска 2014 во категорија - соло брејк-денс- добитник на голем број награди во категорија брејк-денс на повеќе реномирани државни, регионални и меѓународни натпревари- учесник во "Rising", "Give us the beat we'll give you the tricks", "40 years of yellow boots - Timberland" итн.- break-dance # ДАВОРИН ДИМОВСКИ- еден од финалистите на Светското првенство на ESDU во Пореч, Хрватска- првенец на голем број државни, регионални и меѓународни натпревари во разни категории во рамките на Битрикс- работел со Santu Mamona, Christopher Jammin, Anze Shkrube- од 2013 започнува со брејк-денс- break dance**** ENGLISH VERSION *** The HIP HOP dance studio BEATRIX (Beatrix Crew) starts with the applications for the new dancing season. You can apply starting 18th of August, 2014. The classes start on 01st of September, 2014 in Zebra Mall, 5th floor, Kapishtec, Skopje. Choose your category and come dance with the best.*** WHY WITH US? ***The studio Beatrix Crew is formed by extremely successful and talented instructors, choreographs and dancers who gained many prizes at national, regional and international competitions. Also, in 2014, they took part in the World Hip-hop Championship ESDU - Porec, Croatia, where they got into the finale taking 1st place in brake-dance style, 6th place in formation and 7th place - group. This is so far the biggest achievement that has ever been done from Macedonia. Our team is consisted of highly talented and successful dancer, but that's not all about us.In 2014, Beatrix, made a huge project - the play "Rising" in production of Dance Fest 2014, by Risima Risimkin. This is the one and only hip-hop play ever made in Macedonia, and it is a great achievement for this studio. The play was very well accepted by the audience and also received positive reviews from many famous dance names coming from different parts in the world. *** WHY DO YOU WANNA DANCE? ***------------------------------------------------------------------------------- 1. Beginners/ Recreational group : Introducing and learning about the basics of the Hip Hop dance and all it’s sub styles (breaking, locking, poping).2. Advanced groups - Preparations for competitions and mastering the dancing *** WHERE DO YOU BELONG? *** ------------------------------------------------------------------------------- ADULTS (16 + years) JUNIORS (12 - 16 years) KIDS (4-12 years) BREAKDANCE ****КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ/ CONTACT INFO: **** ----------------------------------------------------------------------Телефон/Phone - 075 269 605 Ivana Balabanova Е-маил/Email - [email protected] Вебсајт/Website - http://beatrixcrew.com/ Facebook: https://www.facebook.com/B3x.crew Останати линкови/ Other links: http://youtube.com/BeatrixCrew Instragram: @Beatrixcrew

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

Користникот нема објави