Medicus Help

Македонија, Скопје

Инфо

e-mail адреса: [email protected] веб страна: http://medicushelp.com.mk/ фб страна: http://www.facebook.com/pages/Medicus-Help/189012901131643?fref=ts Специјализирани продавници на Медикус Хелп Медикус Хелп Дирекција/ Магацин Ул.Јадранска Магистрала 165А Скопје, (Визбегово) 02/ 3220 745 1. Скопје 1 и Медикус Хелп - Жена центар 02 / 3130 015 Бел Камен 7 (Водно) 2. Скопје 2 02 / 2447 017 Коста Новаковиќ бр.7, лок.4 3. Битола 047 / 236 530 Маршал Тито бр. 113 (Широк Сокак) 4. Охрид 046 / 271 005 Гоце Делчев бб (ЈЗО Св. Еразмо) 5. Тетово 044 / 342 259 Комплекс Базар лок. 22 6. Штип 032 / 382 070 Кеј Маршал Тито бр. 144 7. Кавадарци 043 / 411 520 ЈНА бр. 42 8. Струмица 034 / 340 900 Ленинова бб 9. Гостивар 042 / 219 948 Панче Попоски бр. 3410. Куманово 031 / 419 077 11 Октомври бр. 1А

Контакт

[email protected]

02/ 3220 745

medicushelp.com.mk

Локација

Фотографии

Објави

Полезноста на мултифункционалната перница

Бидејќи една третина од животот го поминуваме во кревет, соодветната потпора за телото додека спиете е од огромна важност за превенција, но и намалување на болките во вратот и 'рбетниот столб. Еден од најсоодветните...

КИНЕЗИО ЛЕНТИ vs ГЛАВОБОЛКА

Главоболката можеби порано беше резервиранa за богатите дами на кои единствена работа им била читање книги и пиење чај, но денес ситуацијата е многу поинаква...

Ново во Медикус Хелп - комерцијален текст

RED WAVE bermudi – ефикасни компресивни бермуди во борба против целулитот

Под целулит се подразбираат промените на сврзното и поткожното масно ткиво. Видлив е со голо око или со стискање на дел од кожата. Целулитот е составен од масти, токсини и вода.

Комерцијален текст

Активна столица за здраво седење

Ако ги преиспитаме нашите дневни активности ќе дојдеме до застрашувачки заклучок: Сè што правиме во текот на денот е всушност седење - во автобус или автомобил, на работа, во ресторанот или дома додека ручаме...

Колку му е важна перницата на еден спортист?

Спортските перформанси директно зависат од квалитетот на спиење што го добива спортистот. Дека оваа конекција е силна покажуваат и низа истражувања според кои спортистите што спијат повеќе и поквалитетно имаат поголема веројатност да ги подобрат...

Epicondilitis lateralis или синдром на тениски лакт

Тенискиот лакт е најчест и најпознат синдром на преоптеретување. Овој болен синдром порано бил познат како болест на перачите на прозорци се додека еден богат индустријалец од Њујорк не отишол на доктор заради болки...

Комерцијален текст

Држачи за лакт како превенција и лек од разни повреди

Во современото живеење се повеќе луѓе на различна возраст се занимаваат со спорт, а тоа не ги исклучува и можните повреди. Спортската повреда на човечкото тело се појавува при физичка активност за време на...

Истегнати препони

Една од најчестите неконтактни мускулни повреди е истегнување или затегање на препоните (дистензија на адукторната мускулатура).

Комерцијален текст

Медикус Хелп на HFW EXPO

Почитувани, од 25 до 27.09.2015 во хотел Александар Палас, Скопје, за прв пат ќе се одржи Health, Fitness & Wellness Expo, а МЕДИКУС ХЕЛП е еден од учесниците на овој настан.

Функционални глуждови на долги патеки

Дисторзиите на глуждот или скочниот зглоб се затворени повреди кои настануваат при прекумерно нефизиолошко движење како на пример спортска повреда, повреда при доскок и погрешно стапнување во празно.

Комерцијален текст

Дисторзија (шинување) на скочен зглоб

Дисторзија, шинување на скочен зглоб е една од најчестата мускуло-скелетна повреда и на неа отпаѓаат 20-30% од сите повреди предизвикани од физичка активност.

Проширени вени и спортски активности

Човекот е единственото битие кое во еволутивниот развој се исправа на две нозе и единственото битие кое има проблем со проширени вени (кај четвороножните животни нема варикозни промени).

Комерцијален текст

Сет за превенција и корекција на рамни стапала

Со развојот на цивилизицијата сè поголем е бројот на деца со деформитети на стапалата. Некои од деформитетите се само естетски, некои функционални и анатомски, но може да предизвикаат цела низа проблеми.

Комерцијален текст

Реквизити за корегирање на телесни деформитети

Деформитетите на 'рбетниот столб се застапени со најголем процент меѓу телесните деформитети и можат да предизвикаат сериозни нарушувања на физичкото и психичкото здравје.

Деформитети на ‘рбетниот столб

'Рбетните деформитети не доведуваат само до естетски промени туку и до сериозни нарушувања на физичкото и психичкото здравје. Современите цивилизациски предизвици, бараат севкупна адаптација на антропометрискиот, моторичкиот и функционалниот развој.

Комерцијален текст

Медикус Хелп сетови за вежбање

Медикус Хелп спортската опрема е за секој што сака да вежба во домашни услови, надворешни услови или во сала за вежбање.

Забавната страна на вежбањето

Вежбањето, особено оној класичен проверен метод на серија повторувачки вежби, понекогаш може да биде тотална монотонија. За да не биде се во една рамна линија, тука се спортските реквизити кои освен што ни го...

Комерцијален текст

Топло-ладна палета на производи во Медикус Хелп

Медикус Хелп е поддржувач на здравиот начин на живот кој во својот асортиман на производи има најразлични помагала кои го олеснуваат секојдневието на секој физички активен човек.

Серија вежби со Мамбо физиотопка

Вежби за цело тело со физиотопката на Медикус хелп што ќе ви помогнат идеално да го обликувате вашето тело, а притоа да го подобрите вашиот баланс и координација.

Комерцијален текст

Медикус Хелп пријател на животот!

Брзото темпо на живот, се поголемиот број на обврски, не ни оставаат доволно време соодветно да се грижиме за своето здравје. Научно е докажано дека колку повеќе седиме толку циркулацијата на крвта е полоша и...

Спијам, значи постојам

Добар сон е одлична подлога за успешен претстоен ден. Дали вашиот сон ги задоволува критериумите?