Judo Club MIOKI

Македонија, Скопје

Инфо

Краток историјат: Џудо клубот МИОКИ е основан во 2001 година на иницијатива на Одисеј Албановски и Миодраг Лега. Името е кованица од имињата на основачите Миодраг- МИО и Одисеј- ОКИ. Прв претседател и прв тренер на клубот е Одисеј Албановски – дипл.професор по физичка култура. Први членови и натпреварувачи се Игор Паскоски и Александар Ѓорѓиоски кои на првиот настап за клубот на Државното првенство за сениори 2001 ги освоија првите места во категориите -60 кг и -66 кг за веднаш потоа во состав репрезентативниот тим да настапат на Европското првенство во Париз. Во 2005 Одисеј Албановски ја отстапува тренерската позиција на Игор Паскоски и Александар Ѓорѓиоски и двајцата дипломирани професори по физичка култура. Во 2010 Одисеј Албановски ја превзема функцијата Спортски Директор.

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

Mioki Open 2016 - видео

Меѓународен џудо турнир „Миоки 2016”

На седмото издание на меѓународниот џудо куп „Миоки Опен” кој во саботата (29.10.2016) се одржа во СЦ Јане Сандански настапија вкупно 513 натпреварувачи од 14 Држави. Во прекрасна спортска атмосфера љубителите на овој спорт...

Миоки го одбележа Меѓународниот ден на џудото

Во организација на Џудо клубот Миоки од Скопје во саботата (31.10.2015) во СЦ Борис Трајковски беше одбележан Меѓународниот ден на џудото со традиционалниот џудо турнир „Миоки Опен” кој се одржува по шести пат.