Federacija na Makedonija za Brazilska Jiu Jitsa

Македонија, Скопје

Инфо

Federacija na R. Makedonija za Brazilska jiu jitca Predsedatel: Aleksovski Ivica Clenki: - The Strongest - ROOTS BJJ - The Strongest Aerodrom - The Strongest Centar- ROOTS BJJ Centar - The Strongest Karpos- ROOTS BJJ Karpos - The Strongest Taftalidze - The Strongest & ROOTS BJJ Macedonia Ohrid - The Strongest & ROOTS BJJ Macedonia Kumanovo Uste klubovi vo postapka...

Контакт

[email protected]

070 24 22 88

www.thestrongest.mk | www.bjj.mk

Локација

Фотографии

Објави

BJJ JUNIOR II 2016 – 15 МЕДАЛИ ЗА НАШИОТ ТИМ

На вчерашниот турнир за бразилска џиу џица за деца од 4 – 17 години "BJJ JUNIOR II" кој се одржа во Белград Србија нашиот тим од "Д СТРОНГЕСТ & ROOTS BJJ" предводен од Председателот...

Семинар со најдобриот БЏЏ борец на сите времиња – Роџер Грејси

Викендов нашите претставници од „Д Стронгест & РУТС БЏЏ“, на чело со Председателот на Македонската Федерација за Бразилска Џиу Џица, Алексовски Ивица имаа привилегија и можност лично да се запознаат и учат директно од...

“Macedonian BJJ Open 2014 – Skopje – Macedonia”

Успешно заврши Првиот Македонски Меѓународен турнир во Бразилска Џиу Џица

Вчера во спортскиот центар "Форца"во организација на Центарот за боречки вештини "Д Стронгест & РУТС БЏЏ" и Македонската Федерација за БЏЏ се одржа првиот меѓународен турнир во БЏЏ.

MACEDONIAN BJJ OPEN 2014

MACEDONIAN BJJ OPEN 2014 – организиран од Македонската Федерација за бразилска Џиу Џица и "The Strongest & ROOTS BJJ" Македонија.

19 медали за нашите борци на БЏЏ турнирот во Ниш

Вчера во Ниш се одржа традиционалиот турнир во бразилска џиу џица на кој настапивме со 20 натпреварувачи. И овој пат во тимот имаше членови на кои ова им беше прво натпреварување. Освоивме 19 медали и...

Учесници од повеќе клубови и повеќе различни вештини од цела Македонија

Успешно заврши семинарот за Бразилска Џиу Џица & ММА во Прилеп

Викендов во организација на „Д Стронгест & РООТС БЏЏ Прилеп“ се одржа вториот семинар оваа година во Прилеп предводен од Председателот на Македонската Федерација за БЏЏ и Основач на „Д Стронгест & РООТС БЏЏ...

Македонскиот тим за бразилска џиу џица "Д Стронгест & РООТС БЏЏ" повторно ПРВИ во тимскиот редослед на "Serbia BJJ Open 2013"

“Д Стронгест & РООТС БЏЏ” повторно први во тимска конкуренција

260 натпреварувачи од многу европски земји, над 30 тимови - "Д Стронгест & РООТС БЏЏ" повторно ПРВИ во тимска конкуренција. Во предходните 4 турнири тимот беше 2 пати ПРВ и...