Macedonian Triathlon Federation

Македонија, Скопје

Инфо

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

Државно Првенство во ТРИАТЛОН - Радожда 28.08.2015

Триатлонска Радожда

Државно првенство помина во одлична атмосфера и организација во која учество земаа триатлонци од клубовите Титани, Софка, ВелоМ и Ана-Да.

Давид Мијалов прв во Русе

Македонскиот млад триатлонец Давид Мијалов го освои првото место од вкупно 21 натпреварувач на отвореното првенство во Русе, Бугарија во категорија (родени 2003/2004) 

Резултати од триатлон натпревар во Дојран

Во Дојран на 07.06 се одржа првата трка во Триатлон за 2015 година. На трката настапија 30 натпреварувачи од клубовите, СОФКА - Скопје, АНА-ДА- Радовиш, ТИТАНИ –Струга, ВЕЛО-М Куманово и Мадан БалАутдор Тим- Скопје. Трката...

Кејот на Вардар во знакот на четвртото дуатлон првенство

Четвртото Дуатлон Првенство се оджа денес на 03.11.2013 во одлични временски услови и организација. Околу 50 натпреварувачи настапија на последниот натпревар кој се бодува за шампионат на Триатлон Федерацијата на Македонија.