Edrilicarska federacija na Makedonija

Македонија, Охрид

Инфо

+389 46 262-697 www.efm.org.mk https://www.facebook.com/macedoniansailing

Контакт

[email protected]

46 262-697

www.efm.org.mk

Локација

Фотографии

Објави

Илинденска регата 2015

Во чест на големиот Македонски празник Илинден, а во организација на едриличарскиот клуб Бофор и Едриличарската федерација на Македонија, под покровителство на Агенцијата за млади и спорт, се оддржа традиционалната 46-та по ред Илинденска...

Резиме на 46-тиот Балкански шампионат во едрење

Од 4-ти до 8-ми септември, се одржа 46-то Балканско првенство во едрење. Повеќе од 200 едриличари од шест балкански земји за првпат во историјата на Република Македонија изминатиов викенд ги одмеруваа силите во водите...

46то Балканско Првенство во Едрење - Охрид 2013

46то Балканско Првенство во Едрење – Охрид 2013

Околу 210 натпреварувачи од шест балкански земји ќе учествуваат на 46-тиот отворен Балкански шампионат во едрење, кој од 4-ти до 8-ми септември ќе се оддржи во Охрид.

Државно првенство во едрење, класа оптимист(Јуниори)

Стружани најдобри во Охрид

Во организација на Едриличарската федерација на Македонија и ЕК Бофор - Охрид, викендов во охридскиот залив се одржа државното првенство во едрење во класа Оптимист на кое доминантни беа едриличарите на ЕК Снегар -...

Јахтинг државно првенство

Јахтинг државно првенство

Во организација на Јахт Клуб - Сирма и ЕФМ, изминатиот викенд во Струга на водите на Охридското езеро се одржа државното првенство во едрење на јахти.