Wizzair Skopski Maraton

Македонија, Скопје

Инфо

www.skopskimaraton.com.mk www.skopjemarathon.com [email protected] www.facebook.com/SkopskiMaraton | www.twitter.com/SkopjeMarathon tel/fax: +389 2 3228624 | mobile: +389 70 246935; +389 71 223733

Контакт

[email protected]

070 246935

www.skopskimaraton.com.mk

Локација

Фотографии

Објави

6-та Авицена Женска трка – видео

Погледнете го промотивното видео од 6-та Авицена Женска трка која се одржа на 1 април 2018. 1636 жени ја исполнија Илинденска со позитивна енергија :-)

Виз Ер Скопски Маратон на насловната на Distance Running!

Конечно после долги години работа и откога го сменивме стартот на трката Скопскиот маратон доби и насловна страница во #DistanceRunning најпрестижен магазин за маратонско трчање кој се печати во 500.000 примероци. Не може секој...

Пет ѕвездички за Виз Ер Скопски маратон

Уште едно големо признание за Виз Ер Скопски маратон, којa стана првата трка во Европа со 5 ѕвездички во новата категоризација која започна да ја спроведува Европската Атлетска Асоцијација (ЕАА).

ПРЕПОРАЧУВАМЕ!

Најдобрите 25 филмови за трчање

Популарниот портал Competitor Running објави листа на 25 најдобри филмови на сите времиња кои се поврзани со трчањето. Одлична можност во овие дождливи денови да погледнете некој од нив...

Прикаcка за Виз Ер Скопски Маратон

Ако нешто му лежи на Скопје, како на дланка тоа е маратонска трка, флет граунд, мајска идила, зеленило, спортски поткована младина и повозраснина што полека но сигурно ја кова најслатката спортска приказна во градот. 

Скопскиот маратон со рекорден број на учесници,

Кенијците повторно победници

Скопскиот маратон 2013 со рекорден број на учесници од сите континенти до сега. Вкупно 4900 учесници од 36 земји стартуваа на годинешниот Скопски Маратон во сите четири трки.

10 Совети за гледачите на Скопскиот маратон

Сите што трчале маратон се свесни колку голема помош може да им пружи публиката. Доколку сакате и вие да станете „добар" гледач потребно е да вложите многу труд :) За сите вас што ќе...