Bujinkan Macedonia - Japanese Martial Arts

Македонија, Скопје

Инфо

The martial arts school - Bujinkan Macedonia is a non-commercial organization dedicated to studying classical Japanese martial arts (koryu bujutsu) in their original form, adapted to use in modern conditions. Bujinkan Macedonia is founded in 1995, with the goal of studying the nine classical Japanese martial schools of the international Bujinkan Dojo organization. For now, we are the first and only Macedonian Bujinkan (ninjutsu) dojo, acknowledged by the headmaster of the organization. Bujinkan dojo was found by the soke (headmaster) d-r. Masaaki Hatsumi, in order to unify and preserve the schools (ryu-ha) he inherited from his teacher Toshitsugu Takamatsu. The seat of the organization is located in Noda city, Japan.More info: www.bujinkan.org.mk

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

единствениот нејапонски шихан за Даито рју Аикибудо

Интервју со сенсеи Черта

Ова интервју со мојот учител за Даито рју Аикибудо, сенсеи Черта, го направив во еден среќен мајски ден, во 2013 година.

Легендата на јапонските класични боречки вештини

Тошитсугу Такаматсу – последниот оперативен јапонски нинџа

Многу стари мајстори по боречки вештини доаѓале да го предизвикаат на борба младиот Такаматсу. Тоа било време кога единствен начин да се задржи кредибилитетот како боречки мајстор и учител било да се прифати секој...

Полагање за ученички звања во Буџинкан Македонија

„Ние не создаваме црни појаси, ние поставуваме стандарди“

Полагањата во Школото за класични јапонски борбени вештини „Буџинкан Македонија“ се одржуваат два пати годишно. За да се стекне со тоа право, потребно е ученикот редовно да ги посетува тренинзите и да прогресира во...

Последниот наследник на нинџутсу традицијата

Масааки Хатсуми – национално богатство на Јапонија

За тренингот со Такаматсу, Хатсуми велел дека бил неверојатен и дека секогаш се чувствувал како да чекори под сечивото на катаната. Откако го поминал сакки тестот (убиствениот тест), Такаматсу Соке на Хатсуми му дава...

Класичните јапонски борбени вештини во 21 век

Буџинкан Доџо

Организацијата Буџинкан Доџо (Bujinkan Dojo) е основана од страна на големиот учител Масааки Хатсуми во чест на неговиот учител Тошитсугу Такаматсу. Станува збор за интернационална организација со седиште во градот Нода ши, во провинцијата...