Наслов

Како зајдисонце (поема и фотографија)

Телото завзема облик каков што ние наложуваме.

Кога влегуваме во пејсажот на нашето отворено срце,

Копнееме за мимика која може да искаже што е пронајдено.

Или можеби, копнееме да влеземе во пејсажот на срце кое сè уште не е отворено.

Го молиме телото да го промени обликот и да ни го покаже патот.

И поради длабочината на својата цел,

ниедно свиткување не е направено еднакво ниту пак може повторно да биде направено...

...за свиткувањето „зајдисонце“,

тоа е искажување на нешто повеќе...

                                                                                                Мишел Досон


Photo: Robert Sturman

Via

24 Јули 2013

За авторот