Наслов

Практичен дел од испитот за соодветни алпинистички називи

Во текот на викендов, членови на Алпинистички Клуб Матка и Алпинистички клуб 8 - АК 8 од Скопје, реализираа неколку работни содржини во рамките на практичниот дел од испитот за соодветни алпинистички називи во рамките на Македонската Алпинистичка Федерација.

Дел од испитот, покрај претставувањето на дел од техниките за качување и обезбедување, беа и техниките за спасување. Повеќе инфо и фотки - во текот на утрешниот ден.
Ова е само прва група од членството на МАФ кои во наредниот период ќе бидат дел од интензивни обуки, како и испити заради утврдување на стекнатото знаење.

Подготовки

Дел од испитот, беа техники за качување, обезбедување, спасување...

Подготовка на сидришта и ситеми за обезбедување

Качување, проверка на постоечко и поставување на сопствено обезнедување

Качување, проверка на постоечко и поставување на сопствено обезбедување

28 Декември 2016

За авторот