Freestyle курсеви во Acro Macedonia

Наслов

Почувствувајте го freestyle летањето

Acro Macedonia како еден од најстарите параглајдинг клубови во Македонија, покрај класичните курсеви, нуди и freestyle курсеви за понапредни пилоти.

Freestyle летањето е практика на летање каде се изведуваат многу маневри во воздух. Тоа е изведба на извонредни подвизи на рамнотежа, агилност и моторна координација.

За учење на акро маневри потребно е доста тренирање на земја, перфектно раководење на крилото, учење на маневрите и моториката на земја, за потоа постепено тренингот да продолжи во воздух.

Во продолжение следат два видео записи од неколку тренинзи од ваков вид на доста јаки ветришта.

28 Ноември 2016

За авторот