Наслов

Кажете му добро утро на телото

Тешко ви оди станувањето и се додека не го шмркнете првото кафе не ви се ни зборува. Оставете го стариот ритуал на станување и започнете нешто свежо и полно со енергија. 

Колку и да ви изгледа тешко, обидете се да го разбудите телото со неколку ефикасни и брзи вежби, другите работи ќе си дојдат сами по себе. 

Направете 4 длабоки вдишувања (зафрлете ја главата и рамената наназад) и издишувања (свијте го рбетот а брадата да ги допре градите)

Спојте ги рацете над глава и вдишете, кога ќе се навалите на страна издишете. Направете 8 вдишувања општо.

Длабоко вдишете и ротирајте го торзото (види слика) а рацете испружете ги во страна, издишете и направете го истото од другата страна. Направете 8 вдишувања

Задржете ја позицијата (види слика) и направете 3 длабоки вдишувања

Задржете ја оваа планк позиција (види слика) и направете три длабоки вдишувања

Од претходната планк позиција само спуштете ја карлицата а главата зафрлете ја назад (види слика) направете 3 длабоки вдишувања

Од потклекната позиција со наклонет труп кон напред исправете се и зафрлете ги рацете назад (види слика) направете 5 повторувања.

* не заборавајте да го отворите прозорецот за да влезе свеж воздух...

05 Јуни 2013

За авторот