Јажето за скокање е една од најдобрите и најефективни фитнес реквизити кои постојат. За жал оваа супер практична и економична направа често е комплетно заборавена и потценета.

Во обид да дознаеме нешто повеќе за параглајдеризмот и летањето како спорт, рекреација и авантура, решивме да поразговараме со Ѓорѓи Ристовски крос кантри пилот на параглајдер од параглајдинг клубот Вертиго. Во оваа прва епизода ќе дознаете нешто повеќе за основите на параглајдеризмот и неговата распространетост на нашето небо, за можноста да се стане пилот како и за новостите во националните лиги. Во следното видео, очекувајте нешто повеќе од техничкиот аспект на летањето... До тогаш, уживајте во летот со Ѓорѓи. 

Овој викенд на отмаровата карпа на Матка, алпинистите Надир Мурсели и Зоран Мајсторски ја комлетираа и финишираа веќе поставената алпинистичка насока „Маткино Срце”. 

За сите девојки и жени кои уживаат во секој момент од денот, ZOE ја подготви новата колекција WOMEN:NOW која инспирира.

Официјално и фантастично промо видео за настанот во даунхил велосипедизам кој ќе се одржи од 1 до 3 јуни 2018 година на Пелистер во организација на Екстрим Бајк Тим Битола

Hallux Valgus претставува најчест деформитет на кој може да наидеме на подрачјето на стапалото, односно на предниот дел од стапалото. 

Понекогаш мала промена може да ја направи клучната разлика. Ајде да видиме како т.н. „Дијамант склек” ќе ве направи подобра атлета.

Две прилично прецизни репрезентации на она фантастично чувство после истрчан маратон.

Месеци поминати во дисциплина и посветеност за една цел - Маратон. Безброј тренинзи, безброј мечти за големиот ден. На 48 часа пред стартот на големата трка, време е да се позанимаваме со некои ситни детали кои битно може да влијаат на конечниот резултат.

Запознајте го младиот Борис Јаневски кој има 23 години и активно се занимава со улично вежбање и акробатско летање со параглајдер.

На Facebook