таг / зглобови

Погледнете зошто ви е неопходна специјалната маст за благотворна масажа на колената...

Несомнено е дека лимонот е еден од најздравите овошја на планетава. Овој цитрус е исклучително корисен за лекување на бројни здравствени проблеми, вклучувајќи инфекции на грлото, запек, проблеми со забите, внатрешно крварење, реума, изгореници, дебелина, респираторни заболувања и висок крвен притисок.

Во современото живеење се повеќе луѓе на различна возраст се занимаваат со спорт, а тоа не ги исклучува и можните повреди. Спортската повреда на човечкото тело се појавува при физичка активност за време на тренинг и спортски натпревари. Повредите можат да настанат брзо, неочекувано, како резултат на удар, пренапрегање или како резултат на хронично оптоварување.

Ползата од максимално уживање во брокулата тргнува во сосема нов правец. Веќе не е само антиканцероген борец богат со антиоксиданси, туку и подмачкувач на зглобните површини.

Ако досега уживавте во италијанската кујна еве причина повеќе, без грижа на совест, да смачкате уште некоја доза паста со најпознатиот италијански прелив.

Говедскиот желатин е состојка на многу продукти и како додаток се наоѓа во рецептите на многу јадења. Наоѓа примена од древни времиња иако во тој период веројатно многу малку се знаело за неговите лековити својста. Денес тој важи за одличен додаток со повеќекратна корист на вашето тело особено за оние кои имаат или имале проблем со сврзните ткива.

Сигурно знаете многу луѓе (вклучувајќи се и себеси) што се жалат на болки во зглобовите или мускулите, а ретко кој ги превзема основните превентивни мерки за да се заштити и да ги минимизира.

Не се ни сомневавме во нејзите бенефити кога ја употебивме во вкусно смути. Еве што добивате од трнинката.

Закоравени со црвениот пипер и манџите со запршка, не експериментираме доволно со туѓите миродии. Еве една состојка со која ќе сакате да зачините.

FB Препораки