таг / задник

Ако гледаме на задникот од чисто физиолошки и функционален аспект и ја анализираме неговата важност и влијание врз целокупното тело, тогаш слободно може ич да не ни е гајле за тоа што дополнително добро ќе изгледаме. Чекај, обратно да не беше?

Пасивниот начин на живот богат со многу седење а малку движења многу често е причина за слабеење или атрофија на глутеалната мускулатура или мускулатурата на задникот. Изгубената меморија за основните активности на мускулите на глутеалната регија е познато како ГЛУТЕАЛНА АМНЕЗИЈА.

Комбинации на чучњеви што треба да ги правите 2-3 серии по 12-15 повторувања ако сакате секси нозе и задник. 

Девојки, за да не ви здосадат книгите, еве ви 6 вежби за затегање на глутеуси кои се топ за на плажа!

Зузка презентира 4 едноставни вежби кои што можете да ги изведете било каде, а за тоа најблагодарен ќе ви биде задникот.

Стихијата околу задникот никако да стивне, особено кога сонцето почнува сè повеќе да припекува и да ве тера да се расоблечете. Затоа, повторно ви презентираме неколку разновидни вежби за задник и нозе кои ќе ви ја вратат летната самодоверба. 

FB Препораки