таг / витамин а

Бета каротенот спаѓа меѓу најздравите органски состојки и е од суштинско значење за одржување на здравиот вид, сјајна кожа и силен имунитет.

Портокалите се богати со витамин Ц и витамин А. Но, ова е само почеток на приказната. Тие го помагаат варењето на храната, го зајакнуваат срцето и циркулацијата.

Изгледа како единствениот проблем кај кајсијата да е краткиот период на берба. Ако не сакате да бидете од оние чие што лето изминало без оклугливе задоволства, навалете на берење, јадење, пазарување тие имаат многу да понудат.

Деликатно пакување со разигран вкус на лимон, манго и праска, кое крие многу здравје.

Египќаните уште пред многу години знаеле дека ако редовно си јадеш џигерче нема да си имаш проблеми со видот. Не знаеме дали во тоа време во Египет имало специјализирани офталмолози, ама нутриционистите им биле во тек со настаните. Еве зошто витаминот А е потребен за можеби најважното чуло во нашиот организам.

FB Препораки