таг / виножито

Една жолта порција на ден за многукратен бенефит за вашето здравје. Еве како ќе профитирате од жолтиот спектар.

Колку е потемна бојата на зеленчукот, толку е поголема концентрацијата на антиоксиданси. А виолетовите тонови во природата се прилично темни. Еве што добивате од оваа боја...

Зеленилото колку што е добро за одморање очи и зголемување на работната способност во овие неподносливи жештини, толку е и добро за примање на супер дози нутрициенси и освежување. Ако начекате зелено, еве зошто да навалите...

Сезонава си бара печена тиква, со душа ги чекаме јапонските јаболка и веќе сериозно ги ставаме цедалките за портокали во функција. Еве го бенефитот од портокаловата боја во вашата чинија или чаша.

Од целиот спектар на овошното и зеленчуковото виножито, на пазарче во лето доминира црвеното. Повелете чифт причини да јадете повеќе црвено.

FB Препораки