таг / уредување на насоки

Минатиот викенд од 18ти до 19ти мај 2019та, на Матка се одржа традиционалниот алпинистички собир "Македонски алпинистички великани" кој традиционално се случува секој мај. Во рамките на собирот беше изведена голема интервенција во карпата од страна на членовите на Македонската алпинстичка Федерација - МАФ, со чистење на расклатени блокови, менување на старите и дотраени клинови, чистење на ѓубре од околината на локалитетот и уредување на пристапните патеки обраснати од вегетација.

FB Препораки