таг / уметност

Да ги научиме децата да создаваат и да ја ценат визуелната естетика може да има огромно влијание и важност во развојот на идните генерации. 

Снежните креации на Симон Бек веќе неколку пати ги имаме разгледувано на нашиот портал, но стариот чичко кој си игра со фантастични дезени и форми во снегот не престанува да изненадува. Следи класичното штиркано милје. 

Прекрасна фотогалерија на Ивет Ивенс која што го доловува доењето како најприродно нешто за поврзаност и здравје на мајката и детето. Таа работи сака да ја подигне свеста за правата на мајките да ги дојат своите деца на јавни места. 

Парчиња уметност од уличните артисти кои вриштат реалност... 

Ексклузивно за К4Т.мк дел од моите лични видео записи од искачувањето на Еверест 2013.

Краткиот докуметарец "What if you Fly" / „Што ако полеташ” ни го прикажува обидот на хавајскиот уметник Шон Јоко да ја покрене свеста за глобалното затоплување преку исцртување на огромни мурали директно на санти мраз кои се топат во близина на најистурената канадска територија Нунавут - која е директно засегната од овие промени. 

Уште еден доказ за безбројните креативни начини на кои можат да се искористат SUP даските. Син Јоро (Sean Yoro), попознат по неговото уметничко име Хула, е уличен SUP артист, но не црта по улиците и неговите дела не можат да се најдат во галериите.

FB Препораки