таг / сквош

На шестото Балканско тимско првенство во сквош кое се одржуваше на 25-ти и 26-ти септември во Белград, Србија, учествуваа 8 репрезентации во машка конкуренција и 6 во женска.

Во Белград од 24 до 27 септември ќе се одржи балканскиот тимски шампионат во Сквош, каде што ќе настапат тројца наши натпреварувачи: Кирил Сотировски, Стефан Шишовски и Горан Панев.

 

Во координација со претседателот на Сквош федерација на Македонија, г-н Бојан Дуковски, ве известувамe дека седмото официјално првенство на Македонија во сквош ќе се одржи во „Сквош центар” во Скопје, во текот на првиот викенд од април, односно од 3-5 април 2015 г.

Во вторник, на 16ти декември, за првпат се одржа „Божиќен Сквош Отворен Турнир" со учество на 19 натпреварувачи. Освен од Македонија, учествуваа и натпреварувачи од САД, Италија, Србија и Романија.

Во вторник, на 30ти септември, се одржа вториот „Скопје отворен летен сквош" турнир (SSOS 2014), со право на учество на домашни и на странски натпреварувачи. Турнирот се одржа на терените на Сквош Центар во Скопје во организација на сквош клубот Винус од Скопје, со учество на 16 натпреварувачи.

Во текот на понеделник и вторник (3-4ти февруари), по вторпат се одржа зимскиот отворен сквош турнир, со право на учество на домашни и на странски натпреварувачи.

Во текот на викендот, од 3-5ти април, се одржа седмото сквош првенство на Македонија. Турнирот се одржа на терените на Сквош Центар во Скопје, со учество на 16 натпреварувачи. Првите натпревари беа во групна фаза, а од полуфиналето натаму по систем на елиминации, до конечна разврска за сите места

Во четврток, на 19-ти февруари, за првпат се одржа „Февруарски Отворен Сквош Турнир " со учество на 20 натпреварувачи.

Во текот на викендот, од 7-9ти ноември, се одржа четвртиот официјален Куп на Македонија во сквош. Турнирот се одржа на терените на Сквош Центар во Скопје, со учество на 17 натпреварувачи.

Во изминатиот викенд, од 1-3ти ноември, се одржа третиот Куп на Македонија во сквош, на терените на Сквош Центар во Скопје, со учество на 12 натпреварувачи.

FB Препораки