таг / штип

Повеќе од 170 пријавени учесници ќе трчаат на Струмина Треил 2019, планинска трка низ ридестиот штипски терен. 

По повод 3-ти Декември Меѓународниот ден на лицата со интелектуална попреченост се одржаа 4-те спортско регионални игри во Штип. Целата организација се одвиваше со поодршка на Центарот за Корективна Гимнастика и Фитнес -Дневениот Центар во Штип. Натпреварувачите земаа учество во неколку дисциплини: фудбал, кошарка, влечење јаже, пинг понг, пикадо, кружен полигион и Параолимписката игра „boccia"

На 20.11. 2016, поточно наредниот викенд во организација на TREX Македонија е закажано третото издание на трката Струмина Треил кое ќе се одржи во околината на Штип. Пријавувањето трае до 11.11.2016, па ги повикуваме сите заинтересирани да го најават своето учество. 

Стручниот Тим на Спортскиот центар Партизан од Штип реализираше Планинарска Ориентација која преставува организиран натпревар во кој треба да се истакнат достигнувањата, знаењата и вештините за брза и успешена Ориентација, движење и снаоѓање во просторот на планината Плачковица со спортско-рекреативни игри реализирани на Спортските терени на Конгресниот центар на УГД.

Во спортската сала на СОУ Коле Нехтенин-Штип во организација на Дневниот центар и Спортската организација - Партизан 2012 се одржа вторите СПОРТСКИ ИГРИ 2015 по повод одбележување на 3ти Декември „Меѓународен ден на лицата со пречки во равојот".

Викендов во околината на градот Штип се одржа петтото издание на трката Струмина Треил. 

Со учество на 110 натпреварувачи, доминантно домашни но и странски поединци, и во одличен есенски амбиент се одржа третото издание на трката во планинско трчање Струмина Треил која се одржува во околината на Штип. 

Пливачки Клуб "Челични" од Штип и Дневниот Цeнтар за деца со посебни потреби од Штип веќе втора година по ред продолжува соработката со центарот за аутизам. Оваа иницијатива е под водство на координаторите на клубот Методи Петров и Мирко Јакимовски кои се задоволни од постигнатото за децата кои едноставно милуваат да ја осетат волшебноста на водените игри и научат да пливаат. 

По повод 22 април - Денот на планетата земја Детска Градинка Вера Циривири-Трена и Детска Градинка Астибо од Штип организираа спортско натпреварувачки игри „Живеам здраво во здрава животна средина" . Во 4 спортски дисциплини -  собирање на шишиња, пренесување преку глава шишиња, влечење со јаже и крос натпревари машки женски.

Денес е последен ден за да се пријавите за учество на овогодинешното издание на трката во планинско трчање Струмина Треил 2015...

FB Препораки