таг / портокал

Портокалите се богати со витамин Ц и витамин А. Но, ова е само почеток на приказната. Тие го помагаат варењето на храната, го зајакнуваат срцето и циркулацијата.

Едноставно кажано портокалова салата од секој аспект, и за око и на вкус, а богами и мирис. Убава и освежителна салата која е одлично витаминско надополнување во тмурните зимски денови...

Портокали, лимони, лимети, помело, мандарини, цитрони... секој член на оваа фамилија е вистинска ѕвезда по содржината на витамин Ц, но пофалбата може да оди многу подалеку од тоа. Читајте и активирајте ги цедалките...

Нутриционистите препорачуваат: Заборавете на отстранување на лушпите или кората кај зеленчукот и овошјето! За сметка на тој чекор ќе се одбраните од рак, ќе го подобрите расположението и ќе изгледате вечно млади.

Најдобро консумиран свеж или како свежо исцеден сок, впивајќи ги сите негови бенефиции за нашето здравје, речиси и не постои една единствена причина за избегнување на ова цитрусно овошје.

Надградба на стариот добар кефир, во превкусна слатка варијанта...

Зимска, свежа и несекојдневна салата. За здравствените бенефити нема потреба да дискутираме. 

Првото и основно што треба да го знаете е дека тие постојат.

FB Препораки