таг / Нови Сад

Овој викенд на 28.08.2017, на атлетскиот митинг „Голема награда на Војводина" кој се одржа во Нови Сад еден од нашите најдобри атлетичари Дарио Ивановски постави нов рекорд на 3000 метри. 

На ден 03 април 2016та во Нови Сад се одржа интернационален полумаратон на кој настапија околу 700 учесници од 20 држави. Македонскиот атлетски талент Дарио Ивановски од АК Работнички го освои 2-то место во генерален пласман со време од 1час 14мин , додека неговиот тренер Игор Јакимовски го освои 9-то место со резултат од 1час 19мин.

На полумаратонот во Нови Сад кој се оддржа на 30 март 2014, настапија 500 натпреварувачи од различни држави. Од Македонија имаше три преставника Игор Јакимовски, Никола Павлов и Мите Папазовски 

Жан Тосев заврши како првопласиран на Новосадскиот ноќен полумаратон 2015 со време од 1 час 14 минути 25 секунди цели 4 минути пред второпласираниот. 

Нашиот репрезентативец Игор Јакимовски го освои шестото место на полумаратонот во Нови Сад каде учествуваа 450 атлетичари од целиот свет. 

FB Препораки