таг / натпреварување

За некои родители зборот натпреварување е неприфатлив. Не само што натпреварувањето им прави притисок децата да бидат најдобри, туку и им создава непотребен стрес и ги остава децата разочарани ако не ги постигнат посакуваните резултати.

По селективниот турнир кој се одржа кон почетокот на летото на кој зедоа учество над 100 натпреварувачи во сите категории и дисциплини, Академијата за боречки вештини "ЗА НЕД ДО" од Битола ја направи својата селекција од најдобрите за оваа 2015 година кои ќе ја претставуваат WFMC Македонија на светското првенство.

Согласно програмата за работа и календарот на натпревари на ТФМ, се донесуваат следните пропозиции...

Оваа година, на 26ти октомври, Берлин беше домаќин на натпреварот од светски рамки Crossfit 2013 Invitational каде победа издвои ”Team World” составен од Европејци, Канаѓани и Австралијанци со триумф над ”Team Europe” со 20-6 и ”Team USA” со 24-19. 

Во новиот систем и календар на натпреварувања на ФИБА, кој ќе стартува од 2017 година, се отвора повеќе простор за националните селекции од Европа за настап на Светски Првенства и Олимписки Игри.

Натпреварувањата, без разлика за кој спорт станува збор, носат голем број бенефити за вашето дете. Покрај тоа што нудат голема физичка ангажираност и тимска работа, кај некои спортови постојат можности за учење на некои работи кои сигурно не можат да се научат во рамките на училиштето.

FB Препораки