таг / надвор

Во отсуство на задачи и цели, а вишок енергија, децата може да направат напната атмосфера во домот. Избегнете ја точката на вриење и овозможете им некоја од овие активности во зависност од годишното време и можности. 

Облекувањето на новороденчињата и малите деца во топла облека е од осoбена важност во зимскиот период. Облекувањето на децата во топли пижами, покривање со дебели покривки и уклучување на дополнителни грејни тела е вообичаена пракса... 

Некако успеавме да собереме што повеќе правила за улични и умствени игри и да ги документираме во нашата база. На вам е редот да ги испечатите и да ги повторите со вашето дете, а уште поубаво би било децата да си се вратат на улиците со оваа oldschool конципирана забава и дружење.

Некако успеавме да собереме што повеќе правила за улични игри и да ги документираме во нашата база. На вам е редот да ги испечатите и да ги повторите со вашето дете, а уште поубаво би било децата да си се вратат на улиците со оваа oldschool конципирана забава и дружење.

Многу убави сеќавања од детството се поврзани со дружењето и со игрите по улиците во нашето маало. Но како да се пред исчезнување  генерациите кои играат ластик, криенка, грабни стапче, плочка, народна, граница или џамлии. За жал, децата на денешницата се повеќе играат игри на компјутер и преку интернет се дружат со своите врсници.

Некако успеавме да собереме што повеќе правила за улични игри и да ги документираме во нашата база. На вам е редот да ги испечатите и да ги повторите со вашето дете, а уште поубаво би било децата да си се вратат на улиците со оваа oldschool конципирана забава и дружење.

Некако успеавме да собереме што повеќе правила за улични игри и да ги документираме во нашата база. На вам е редот да ги испечатите и да ги повторите со вашето дете, а уште поубаво би било децата да си се вратат на улиците со оваа oldschool конципирана забава и дружење.

Некако успеавме да собереме што повеќе правила за улични игри и да ги документираме во нашата база. Вам ви е редот да ги испечатите и да ги повторите со вашето дете, а уште поубаво би било децата да си се вратат на улиците со оваа "oldschool" конципирана забава и дружење. 

FB Препораки