таг / мотивација

Актуелниот, светски рекордер во маратон, Kениецот Елиуд Кипчоге е првиот човек во историјата на маратонското трчање кој дистанцата во должина од 42,2км успеал да ја истрча за време побрзо од два часа.

Збор два за ефикасноста, енергичноста и мотивирачката страна на тренингот во група.

На 19.02.2018 во киното Култура пред преполна сала се одржа премиерно прикажување на проектот "This is Herstory" - „Нејзината приказна”.

Победнички фотографии - тука 

Мотивацијата може да биде тешка задача, но сега ние ќе ви ги претставам петте клучни начини за да останете мотивирани во некои аспекти на животот и физичката активност. 

Не ветуваме дека ова е последна објава затоа што ситуацијата со Таљат излезе од контрола, но резимево монтирано на раперски бит со мотивациона жица може слободно да ви биде перфектната музика за во теретана. Затоа ова оди во подкатегорија МОТИВАЦИЈА, a може и во иднина да има цела подкатегорија ТАЉАТ. 

Седам во зачадена просторија на чинам четврти беше на Благој Давков и зјапам во отворениот лап топ додека паралелно размислувам дека конечно и финално треба да ги откажам цигарите. Надвор е лето а календарот вели некаде крај на јули или почеток на август 2014. Вртејќи со тоа тркалцето наидувам на објава која вели дека во некој предел на Прилеп се одржува трка во должина од 65 километри по име Крали Марко Треилс, и таа оди низ брда и планини, прашина и камења и сите фини и не толку фини атмосферски влијанија на the great outdoors. Одличен предизвик за тазе трансверзалец и некој што се обидува како со пенкало да го погоди копчето ресет. Четири години подоцна, текстов го пишувам како целосно позитивно променета личност, некој што го прифатил активниот начин на живот како секојдневие, а во меѓувреме се случија низа интересни работи... 

Пред три години сме имале статија со наслов - „Животни мудрости од 97-годишен скијач, а не старец”. Денес, Џорџ веќе има стотка и ич не му чуе да престане со скијање. 

Спортските приказните на осум македонски спортистки како инспирација за многу други наши надежни и идни женски таленти!

FB Препораки