таг / моќта на физичката активност

Започнете да се движите додека се` уште можете. Овие луѓе ја побиваат секоја теорија за староста и физичката активност... И се чувствуваат одлично! Извор

Мотивирачки е да се види посветеноста на физичка активност на ова мало девојче кое поради компликација од висока температура доживеало оштетување на нервите на нозете. Таа не се предава седејќи во количка, туку неколку пати неделно работи вежби за сила и издржливост кои и помагаат сама да го движи своето тело...

Во време кога смогот, издувните гасови и сите непријателски настроени честички и „зачини“ во воздухот ги достигнуваат најголемите пикови, безбедно ли е да се вежба и дали избегнувањето на физичката активност е подобрата алтернатива?

FB Препораки