таг / медикус хелп

Егзотичен изглед... Голема удобност... Потполна сигурност...

Под целулит се подразбираат промените на сврзното и поткожното масно ткиво. Видлив е со голо око или со стискање на дел од кожата. Целулитот е составен од масти, токсини и вода.

Почитувани, од 25 до 27.09.2015 во хотел Александар Палас, Скопје, за прв пат ќе се одржи Health, Fitness & Wellness Expo, а МЕДИКУС ХЕЛП е еден од учесниците на овој настан.

Дисторзија, шинување на скочен зглоб е една од најчестата мускуло-скелетна повреда и на неа отпаѓаат 20-30% од сите повреди предизвикани од физичка активност.

Со развојот на цивилизицијата сè поголем е бројот на деца со деформитети на стапалата. Некои од деформитетите се само естетски, некои функционални и анатомски, но може да предизвикаат цела низа проблеми.

Медикус Хелп спортската опрема е за секој што сака да вежба во домашни услови, надворешни услови или во сала за вежбање.

Во современото живеење се повеќе луѓе на различна возраст се занимаваат со спорт, а тоа не ги исклучува и можните повреди. Спортската повреда на човечкото тело се појавува при физичка активност за време на тренинг и спортски натпревари. Повредите можат да настанат брзо, неочекувано, како резултат на удар, пренапрегање или како резултат на хронично оптоварување.

Кинезио тејпинг е метода која е базирана на природно лекување на телото. Техниката се состои во апликација на специјално дизајниран Kinezio tape фластер на точно одреден дел на телото.

Проширените вени создаваат главоболки на милиони луѓе во светот. Светската здравствена организација вели - секоја втора жена и секој трет маж го имаат ова заболување.

Деформитетите на 'рбетниот столб се застапени со најголем процент меѓу телесните деформитети и можат да предизвикаат сериозни нарушувања на физичкото и психичкото здравје.

Колку и да не сакаме да слушаме за вошките тие се присутни, особено кај најмладата популација. Затоа кога ќе се појават имате едноставно и безопасно решение со чешлите на Нисска, кои што се трајни и ефикасни без дополнителна потреба да користите токсични препарати. 

FB Препораки