таг / матка

Денеска 10.10 (сабота) 2015 се одржа државното сениорско првенство во Кајак слалом во конкуренција од 7 клубови: Илинден, Вардар, Гемиџии, Вила Зора, Бабуна, Ластовица и Гусар Ниш.

Матка каква што досега ја немам видено, како некои интересни сцени од филм долж цело езеро.

Всушност не ми е битно дали е првенствена. Доволен ми е фактот што со Бажо искачивме насока on sight и чисто. Битно за мене е тоа што ова успешно искачување, колку и да е мало и лесно ме поттикна да почнам да се насочувам кон чистото качување.

Покрај ова (не)време кое ни следи, мораше да се искористи ова „убаво саботно утро“. Времето беше преубаво, со малку магла која се расчисти во текот на оваа авантура. Мирна и тивка музика која нè пратеше низ целото возење и одмор на убави локации по рабовите на ова преубаво езеро.  

Видео од пештерското нуркње на нуркачите од клубовите Врело и Акватек.

На 11 декември се одбележува Светскиот ден на планината на меѓународно ниво. По тој повод Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, оваа година планира повеќе активности.

Мал инсерт од одржаното Европско првенство во кајак на диви води, 04-06 јули, 2014, Матка - Македонија

Нуркачите од спелео- нуркачкиот клуб „Врело" и од нуркачкиот клуб „Акватек" ја продолжија својата подводна експедиција во водите на езерото Матка, каде пред еден месец пронајдоа остатоци за кои се верува дека се темели на стара Македонска црква.

Уште на почетокот разбрав дека сум пред нешто посебно. Карпата е полегната и дава можност често да ја користиш за триење, но близината на работ и карактеристиката на фаќалиштата кои често се и отворени, не ја прави таа можност многу примамлива. Гравитацијата си го прави своето и ...

FB Препораки