таг / магнезиум

Заморот може да се појави кај секого. Без разлика дали сме работеле или не, понекогаш едноставно се чувствуваме уморни.

Научниците откриле дека голем број на луѓе ги немаат најважни супстанции кои се од суштинско значење за нормалното функционирање на организмот.

Магнезиумот често се смета за тивок партнер на калциумот. Тој е потребен за формирањето на коските, а воедно е многу корисен против грчеви во мускулатурата. Но тој е вистински суперхерој кој заслужува да биде ценет според важноста! Одбравме пет новини за да Ви ја демонстрираме разновидната улога на магнезиумот.

Иако главна состојка во комерцијалната храна за папагали, оваа житарка стои рамо до рамо со било која друга по својата нутритивна вредност, а во некој сегменти дури и отскокнува. Ова се неколку причини зошто да јадете повеќе просо...

Дали всушност кога секоја ваша клетка извикува „чоколадо“, токму тоа е она што телото го бара? Се испоставува дека сепак можете да ја прерипнете чоколадната коцка, бидејќи всушност кризата е само за еден елемент од чоколадото, а тоа не е шеќерот...

Кога вашето тело се обидува да ви каже нешто, пример дека ви фали некој круцијален витамин, понекогаш се послужува со чудни знаци. Добрите вести се дека најчесто витаминските дефициении се корегираат едноставно со балансирана исхрана.

Често слушаме за електролити, но што точно се тие и како влијаат на нашето здравје?

Дефициенцијата на магнезиум е почеста отколку што мислиме. Ова се неколку знаци кои укажуваат токму на овој проблем...

Без разлика дали ќе си купите од продавачите кај ГТЦ, ќе си ги сварите во домашна атмосфера или ќе ги потсоберете од тротарите, од костените можете да видите само аир, како од питомите, така и од дивите.

Да не мора вашиот љубен да пронаоѓа скривници или да се исселува од планетава, пробајте симптомите од хормонските флуктуации да ги смирите преку желудникот, ама на правилен начин.

Извлечена од подножјето на Андите, провлечена низ целата историјата, за денес да се смета за храна на иднината.

FB Препораки