таг / леќа

Тортиљите кои се продаваат во маркетите се преполни со вештачки додатоци, адитиви и бои. Подготовката на тортиљи во домашни услови е многу едноставна и брза, ќе ви бидат потребни 15 - 20 мин. Овие свежи домашни тортиљи ќе бидат премачкани со вкусен намаз од грав и црвена леќа и наполнети со свеж зеленчук.

Мало богатство од протеини, минерали, витамини и уште многу други полезни состојки. Не оставајте само петочното гравче да ви биде доза легуминози преку неделата, има зошто...

Мал, но нутритивно моќен член на групата легуминози.

Пребрзо и прелесно, а на крај останува само прсти да излижеш... или поверојатно да пружиш рака по уште едно.

FB Препораки