таг / лек

Овошјето и зеленчукот не само што се основа на нашето здравје, туку и го помагаат заздравувањето при повреди или во состојба на грип.

Веројатно ја знаете поговорката - „Понекогаш лекот чини пет пари”. Навистина некогаш сè што треба да направите е да подадете рака кон некоја од билките на природата и да препуштите таа да се погрижи за вас. Ајде да се потсетиме на црвениот еликсир на природата и неговите магични својства - кантарион. 

Констатирана е најмалата доза вежбање што ви е потребна за да ги постигнете сите здравствени ефекти што ги нуди физичката активност...

Прва анатомска структура на удар од ладниот воздух се токму грлото и гласните жици, па ако веќе моткате шалови околу вратот и не можете да пуштите глас, туку само шепкате заради воспаление на гласниците, направете си домашен сладок лек, сигурно веќе состојките ги имате во кујната.

На Кожув планина, пчелите под силно влијание на космичката енергија, создаваат мед со својства на тартуф, кој е исклучително важен за обнова на клетките во човековото тело.

Потекло од Кина, изгледа како ноже или гранче со темно кафеава боја во основата, црно при врвот.

Да подзаборавиме малку на лошиот здив, можеби за некој единствената работа на која асоцира лукот, и да ги согледаме неверојатните можности на ова многу моќно растение. Не знаеме дали внесувањето на garlic day во вашиот неделен распоред нема да доведе до развод или раскинување со понежната (или погрубата) половина, но здравјето сигурно ќе ви се подобри!

FB Препораки