таг / легуминози

Дали знаевте дека изртените житарки и легуминози содржат трипати повеќе хранливи материи за разлика од нивните неизртени двојници?

Мало богатство од протеини, минерали, витамини и уште многу други полезни состојки. Не оставајте само петочното гравче да ви биде доза легуминози преку неделата, има зошто...

Мал, но нутритивно моќен член на групата легуминози.

Зошто јадете овошје и зеленчук? Витамини, минерали, вода, можеби фитонутрициенси и антиоксиданси, а никогаш не ви текнува на еден елемент кој е навистина мултитаскинг.

FB Препораки