таг / куче

Приказна за едно фантастично спортско пријателство помеѓу љубителот на велосипедизам Оли и неговиот пес Балу. 

Кикер е Златен Ретривер секогаш расположен за добра авантура, а газдата Ендру е газда кој и тоа како знае да го расположи своето куче. Покрај спиење во вреќа, турно скијање и уживанција во природа, Ендру реши да го однесе Кикер на малку поделикатни качувачки секции... 

За време на ултрамаратонската трка 4 Desert Race која се одржува во пролетниот период во Монголија, натпреварувачот Дион Леонард се здружил со едно мало кученце кое го следело во понатамошниот дел од неговата трка - пријателство на прв поглед...

Јода е куче од расата Norwegian elkhound (како е ова на македонски нека кажат кинолозите) кое ужива да го дружи неговиот газда за време на ски сезоната. Што повеќе треба да побарате од најдобриот пријател?

Двајца студенти ги претставуваат нивните презентации. Презентациите се добри, но тие имаат тешка публика.

Ејс е старо фотографиште од Америка, а Генгис е неговото куче кое му е неразделив партнер од 2005 година. За 60-годишнина на стариот, двајцата тргнуваат на 60 дневно планинарење и пешачење низ природата и пустините во Јута низ кое Ејс, полека но сигурно ги открива многуте позитивни страни за имањето на „најдобар пријател”, планинарењето и препуштањето на природата. Уживајте во краткото филмче... 

Сме виделе убави спортски пријателства на релација човек - куче, ама до волку да се уиграни со скијањево... 

#campingwithdogs за дружбата и ноќите под ведро небо со вашите четвороножни пријатели...

FB Препораки