таг / крем

Стапалата си бараат особено внимание и нега бидејќи се одговорни за многубројни движења, сакани и несакани прилагодувања во однос на подлогата. Тие се композиција од многу мускули, ситни коски, тетиви и лигаменти кои што даваат специфичност во реализацијата на движењата. Целата тежина од телото паѓа на нив додека секојдневно носиме разновидни обувки во кои се движиме, стоиме, спортуваме... и кои не секогаш ни се пријатни за носење при што придонесуваат за развој на габични и бактериски инфекции, испукани, уморни и болни стапала. 

За да нема повеќе забуни во однос на „кога гел”, а кога „крем”... 

Богатство од бетакаротени...

Зелените тиквички се огромен извор на витамин Ц. Најчесто тиквичките ги јадеме зготвени, па се губи голем дел од витамините. Со овој рецепт ќе зачувате најмногу витамини, одзема многу малку од вашето време, а добивате прекрасна крем супа од само две состојки. А најдобрата работа е што супата е превкусна и топла и ладна.

Одлична свежа салатка во вкусен крцкав корнет...

FB Препораки