таг / крали марко треилс

Овој викенд во одлична и позитивна спортска атмосефра на Марковите Кули и прилепскиот регион се одржа деветтото издание на трката Крали Марко Треилс. Вкупно 240 тркачи од 20 држави стартуваа на трите трки за возрасни на 16, 34 и 67 километри. Дополнително, на детската трка Маркукуле Треил учествуваа 60-тина деца на возраст до 12 години кои истрчаа 1,5 километри.

На крајот од овој месец, прилепскиот регион по деветти пат ќе биде домаќин на најстариот настан во планинско трчање во нашата држава - Крали Марко Треилс 2019.

Оваа сабота на 22 септември 2018 со старт и финиш во Варош, Прилеп ќе се одржи осмото издание на трката во планинско трчање Крали Марко Треилс. 

Овој викенд повеќе од 450 натпреварувачи беа дел од уникатниот спортско-рекреативен настан во планинско трчање Крали Марко Треилс кој се одржува во регионот на Марковите Кули и прилепската околија.

Ако сте љубители на трчањето и престојот во природа, имате авантуристички дух или пак едноставно сте во потрага по предизвик повеќе кој тешко се заборава, ви предлагаме да ја посетите Крали Марко Треилс - трката за јунаци.

Овој викенд со старт и финиш во амфитеатарот во најстарта прилепска населба Варош се одржа шестото традиционално издание на најголемата трка во планинско трчање Крали Марко Треилс - „По стапките на Крали Марко". Оваа година КМТ беше и најмасовно посетена со преку 400 учесници во сите четири трки и настанот, а преку најдолгата трка во изданието, настанот официјално прерасна во најдолгиот ултрамаратонски подвиг во Македонија.

Оваа година планинската трка Крали Марко Треилс го имаше своето осмо издание, а на четирите трки учество земаа над 460 тркачи. Уживајте во кратката видео рекапитулација од настанот...

Оваа недела, заклучно со 31 август официјално се затвораат пријавите за овогодинашното осмо издание на планинската трка Крали Марко Треилс во Прилеп. Мотивирајте се, земете учество и бидете дел од предизвикот!!

Од 22 до 24 Септември оваа година, во Варош- Прилеп ќе се одржи седмото издание на трката во планинско трчање Крали Марко Треилс. Оваа најстара и набројна трка кај нас која има меѓународен карактер и која од година во година се повеќе расте, годинава ги сруши сите рекорди по број на натпреварувачи и по земји учеснички. Повеќе од 400 тркачи од 22 земји, се доказ за се поголемата атрактивност и се поголемата привлечност на овој спорт, како и потврда за континуираниот раст на трката.

Датумот за најголемата ултра-маратонска трка во планинско трчање во Македонија за 2017 година е откриен. Очекувајте интересни новости и информации... 

На 24 и 25 септември оваа година со старт и финиш во прилепскиот Варош ќе се одржи шестото по ред и досега најмасовно издание на најголемата македонска ултрамаратонска трка Крали Марко Треилс - „По Стапките на Крали Марко". Дојдете и бидете дел од уникатниот спортски меѓународен настан под Марковите Кули.

FB Препораки