таг / килограми

Како што сугерира и името, Палео диетата се навраќа на исхраната од палеолитскиот период. Планот на оваа диета е консумирање во главно протеинска и хранлива храна, но воедно е и премногу рестриктивна бидејќи елиминира голема група на хранливи намирници.

Комбинацијата од физички вежби со правилна исхрана секако дека се важни за добра форма, но дознајте кој е соодносот кога имаме различни цели...

Она што ви потребно кога се ослободувате од вишокот килограми е да најдете начин да бидете сити, а да не консумирате премногу калории. Вашата приказна со слабеењето може да биде со среќен крај, а попатно не мора да бидете истоштени и прегладенети...

Појадокот е најважниот оброк во денот и не треба да се прескокнува, но важно е да внимавате на дозирањето. 

Додека трите главни оброци дневно сè уште се  мантра за една здрава диета, понекогаш истражувањата ги фаворизираат малите побројни оброци, како подобар начин за губење килограми, а најновата мода пак не враќа по стапките на пралуѓето. Што да одберете?

Сигурно најчесто поставувано прашање во оквирот на една теретана помеѓу машката популација е -Колку дигаш на бенч?  Видеава ќе ви одговорат како стојат одговорите на глобално ниво, малку мотивација за нашите ѕверови за да фрлат некое кило повеќе на шипка.

Калориите се мерни единици за енергија кои што телото ги добива од храната. Потребни се отприлика 1.800 до 2.000 калории за задоволување на секојдневните потреби на една возрасна жена, која се движи секој ден, а притоа има нормална телесната тежина.

Со додавање на повеќе здрави намирници во исхраната, без одземање на оние "лошите" не очекувајте ефект.

Богата трпеза, калорична храна и празни флаши е синоним за добра слава на нашиве простори. Ако ја додадете и физичката неактивност во празничниот период, вагата може да ви стане најомразениот непријател. Како да го забрзате метаболизмот по празниците?

Половина тон подигнати над 3 глави, придржани од 6 раце.... Да, возможно е ако еден пар од рацете се на Литванецот Зидрунас Савичкас, човек кој руши рекорди за доручек кога се во прашање теговите. 

Знаеме дека вишокот на килограми предизвикуваат многу здравствени проблеми кај возрасните, но дали истото важи и кај децата? 

FB Препораки