таг / кајак

Викендов Бојан Трајковски и Саше Ангеловски имаа план за веслање на целото македонско крајбрежје на Охридското Езеро. Иако момците не успеаја во нивната првично зацртана цел, сепак тие направија одлична езерска авантура која во иднина може да се подобри и направи на еден поинаков начин. 

Избегнувајќи ги гужвите од преполниот кањон овојпат нашата приказна ја продолжуваме со веслање во помалку познатиот дел од Матка, на потегот од пештерата Врело па се до новата брана Св. Петка. 

На 17-ти септември 2016 година се одржа Државно првенство во кајак спринт на мирни води на 500 метри во Охрид.

Импресивни фотографии од ерупција на Мауна Лоа и една група екстремни кајакари...

Овој викенд на 25.08.2018, Бојан Трајковски и Саше Ангеловски од Македонија ќе се впуштат во една интересна езерска кајак авантура во обид да го изминат целото охридско крајбрежје (на македонска територија) со кајак во еден ден. 

Топло е, а вас ви е премногу компликувано и напорно да одржите чекор со вообичаените тренинзи. Паузата е опција, но уште подобар би бил активен одмор во комбинација со малку забава. Што велите за активност која ќе ви биде и предизвик и релаксација во исто време. Што велите за малку веслање кајак... 

Македонските кајакари на диви води настапија на Отвореното првенство во Босна и Херцеговина кое се одржа од 15-16ти октомври 2016 година.

Немој да мислите дека вашата реакција на даденава ситуација би била нешто поарна, a и замислете, кој би му верувал на рибаров ако не му беше вклучена камерата :)

Изминатиот викенд се одржа 9-то ноемврски кајак слалом на диви води по повод ослободување на град Велес.

FB Препораки