таг / истражување

Сите го знаеме цртаниот лик Попај и неговата неверојатна сила која ја добива откако ќе изеде конзерва спанаќ. Но дали е ова само мит или има вистина во целата таа приказна?

Атлетиката, или кралицата на спортовите е дефинитивно еден од најстарите, најпроучуваните и најраспространетите спортови воопшто. Кај нас посериозен и поорганизиран пристап кон атлетиката се забележува веднаш после Втората светска војна поточно 1945год. додека првиот сојуз е оформен во 1947 год.

Секоја година се прават по стотици студии посветени на откривање на најефективните начини за слабеење, како да ја одржите тежината, како да бидете поздрави и да имате повеќе енергија. Научниците се сложуваат дека следните неколку промени во вашите секојденевни навики може да ве одведат на патот кој поубава става и подобро здравје. Следуваат пет највлијателни студии од минатата година...

Фунги, некои ги јадете само еднаш, но некои ви додаваат сериозна бројка години на животниот век...

Констатирана е најмалата доза вежбање што ви е потребна за да ги постигнете сите здравствени ефекти што ги нуди физичката активност...

Дали некогаш сте помислиле на тоа дека клучот за добар резултат во спортот можеби не доаѓа од тренингот и системот на тренирање нити пак од тоа што опфаќа вашата диета? Можеби тајната е во тоа колку јадете.

Нуркачите од нуркачкиот клуб Акватек ги истражуваа и документираа потонатите бродови во Охридското езеро.

Една нова студија од Универзитетот во Женева открива дека студот ви помага при губењето килограми...

Македонските спелео- нуркачи од спелео- нуркачкиот клуб Врело" и нуркачкиот клуб "Акватек" ја завршија првата експедиција во двете езера кои се наоѓаат во туристичката пештера Врело.

Силно ве охрабруваме викендите максимално да ги користите за да излезете од домовите, да отидете на планина, на скијање, да се прошетате во природа, едноставно кажано да се одморите активно. Меѓутоа ненаспаноста со која се соочува голем дел од младата активна и амбициозна популација може да остави трајни последици по здравјето. Според најновите истражувања, сонот сепак може да се надокнади...

FB Препораки