таг / холандија

Секако дека е направен од точак, не загадува, не прави гужва како пред сите наши школи а сигурно децата се многу позадоволни при одењето на училиште...

Ако имате страст за фотографирање и уживате во фаќањето на моментите од секојдневието без разлика дали професионално или аматерски го правите тоа, Холандската амбасада дава можност да добиете велосипед како прва награда или фото камера како втора и трета награда.

Иако пред месец дена Јохан Кројф изјави дека во натпревар со ракот на неговите бели дробови тој се чувствува како да „води" со 2:0 на полувреме, на 24.03.2016 година, холандската и светската фудбалска легенда не ги издржа продолженијата и замина во вечноста. Повеќе за брилијантниот фудбалски ум, неговите гледишта за фудбалот и збровите кои другите ги кажаа за него, читајте подолу. 

Кога би постоел натпревар во „како ли ви текна", Холанѓаните со проектот "Plant-e" сигурно би го земале првото место. Имено, тие открија дека целата флора (зеленило) ни дава бесплатна струја и сега почнаа со „жнеење". 

Дали е брокула или карфиол не сме сигурни. Сигурни сме дека изгледа како карфиол на прв поглед, а има вкус на брокула. Сигурни сме и дека е премногу забавно да се готви со една толку интензивна боја, а уште по сигурни сме и дека таа интензивна боја е премногу здрава.

Замислете, Холандија како велосипедска велесила да ги има сончевите денови на Македонија... За сè друго би постоел Мастеркард. А кога Македонија би ги имала точаците на Холандија.. Ќе нема кој да ги вози, а Мастеркард ќе си остане Мастеркард. 

Едриличарската Федерација на Македонија (ЕФМ) на покана и покровителство на World Sailing Светската Едриличарска Федерација...

Откако во Здравствениот Совет на Холандија - независно тело кое го советува парламентот - увиделе дека резултатите од последните 10 години студии на полето на чајот и здравјето се кристално јасни, новите препораки се уште појасни. Колку повеќе чај во денот, толку подобро. 

Минатата година планот за соларна патека во Холандија направи вистинки бум помеѓу интернет заедницата. Денес пробната верзија функционира дури и подобро отколку што се претпоставуваше...

Два пати на ден по едно, после јадење на сабајле и навечер, ни звучи доволно познато.

За да видите дека културата за возење точак во Холандија не е фејк работа, треба да отидете во зима. И не би било лошо и ние малку да стиснеме заби во не толку ладните зими и да отидеме барем еднаш на работа со точак, нема да ни се срони срмата. 

FB Препораки