таг / губење килограми

Комбинацијата од физички вежби со правилна исхрана секако дека се важни за добра форма, но дознајте кој е соодносот кога имаме различни цели...

Калориите се мерни единици за енергија кои што телото ги добива од храната. Потребни се отприлика 1.800 до 2.000 калории за задоволување на секојдневните потреби на една возрасна жена, која се движи секој ден, а притоа има нормална телесната тежина.

Во повеќето мејлови кои секојдневно ги добивам, далеку најчести - и од мажите и од жените подеднакво - се прашањата за најдобар начин на губење на стомачните масни наслаги. Тенџере стомак... љубовни рачки... резервна гума... наречете ги како што сакате. Се чини дека ова е област од вашето тело за која навистина би сакале нешто да смените.

Ако сакате да го користите екстрактот од Грасинија Камбоџија за да ви помогне при губењето на тежината, првото и веројатно најважното нешто што можам да ви го кажам е дека не функционира како што се очекува од него. Не велам дека екстрактот нема физиолошки ефект. Но, ако очекувате да има драматично влијание врз начинот на кој изгледате, големи се шансите дека ќе бидете разочарани од резултатите.

Секоја недела нови студии ни кажуваат колку време залудно сме потрошиле правејќи погрешен вид на вежби, и колку време би можеле заштедиме правејќи нешто друго.

FB Препораки