таг / грчеви

Препорачаните 8 чаши на ден се само бледа рамка по која треба да се водиме и веројатно треба редовно да се надминува. Ако се препознавате во некои од овие симптоми возможно е количината не течности што ја внесувате да не ви е доволна...

Мускулна релаксација, правилна функција на нервите, одржување на здрав циркулаторен систем... Само дел од физиолошките функции во кои учествува овој потценет елемент. Иако присутен во многу слатки нешта како диња, авокадо, легуминози, банана, домати, сепак веројатноста дека примате доволно калиум дневно е мала...

Кога вашето тело се обидува да ви каже нешто, пример дека ви фали некој круцијален витамин, понекогаш се послужува со чудни знаци. Добрите вести се дека најчесто витаминските дефициении се корегираат едноставно со балансирана исхрана.

Дефициенцијата на магнезиум е почеста отколку што мислиме. Ова се неколку знаци кои укажуваат токму на овој проблем...

А вас со првото пуштање нога, ви се згрчува мускулатурата и не можете да се изнатрчате на раат... во бананите е одговорот.

FB Препораки