таг / епилепсија

Бостонскиот Маратон е еден од најпрестижните во светот. Маратон со голема историја и сон на секој маратонец. Да се биде дел од него е привилегија и мотив како ниеден друг. Токму на него едно типче од Лос Анџелес ќе се обиде да го сруши Гинисовиот рекорд во трчање маратон ама наназад.

Епилепсијата е со векови проследена од големи предрасуди и стигматизација, а сето тоа не тера да си ги поставиме прашањата: "Kако да водам нормален живот ако нападите можат да се јават во било кое време?", "Дали приспособувањето на болеста ќе ми го намали квалитетот на живеењето?", "Како ќе ме прифати околината?".

Ако се уште не сте тркнале да се обезбедите со тегличка кокосово масло, еве ви неколку причини денес да го направите тоа.

Интервјуто содржи стручни и искуствени информации од нашиот еминентен, добро познат професор доктор невролог и епилептолог Методи Чепреганов на темата околу спортот кај пациенти дијагностицирани со епилепсија и безбедноста при практикување на активен стил на живот. 

FB Препораки