таг / донации

ДА МУ ПОМОГНЕМЕ НА ГОЦЕ ДА ГО ИСТРЧА СВОЈОТ ЖИВОТЕН МАРАТОН!

Македонскиот олимписки комитет за потребите на Карате федерацијата на Македонија (КФМ) и Одбојкарската федерација на Македонија (ОФМ), обезбеди 20,000 долари финансиска помош, средства кои се со директна намена за подготовки и учество на Европските првенства во 2017 година.

На 24 јули, Весна и Јас тргнавме на 1200 км долга велосипедска тура, од Загреб до Прилеп низ бившите Ју простори како би покренале донации за пијано во основното музичко училиште „Ордан Михајлоски - Оцка" во Прилеп.

Горазд Николоски-Гого од Битола е наше спортско дете. На Гого неодамна му е дијагностициран малиген конскен тумор OSTEO BLASTEN SARCOM на десната нога. Пред него е период на борба и лечење. Гого верува во себе, но потребна му е и нашата помош. 

FB Препораки