таг / дома

„Дома” како оддалечен од сите гломазни и напорни градови, каде пристапот е само со авион или неколкудневно одење пеш, во некој затуцан национален парк на Нов Зеланд. „Дома” како некаде во утробата на нашата земја... 

Стануваш, недела е.. се мислиш што да направиш попрво, да истрчаш и направиш тренинг, да го средиш детето или да зачистиш по дома. Александра Рожновска е пример како се игра симултанка на секое поле, попрактично амин.  За повеќе шеми како се вежба по дома, посетете и го јутјуб каналот на Рожновска.

Ви се вежба ви се плаче, а надвор врне, додека во стан сè се слуша. Особено ако ви се скока на HIIT тренинг... Епа има неколку финти кои можете да ги примените за да не ве ограничува просторот и времето, да не ве интересира дали градбата на зградата има тенки или дебели ѕидови или да ве тера го одложувате тренингот, а со тоа и вашата топ форма, за подобри времиња. 

Студено е, сиво или сте заглавени некаде каде што има многу... односно затворени по дома. Па затоа, еве неколку активности со кои што можете да направите да ви е забавно вам и на најмалите. Прекршете неколку правила по пат.

Повик до сите родители, учители и наставници, а најважно до сите деца кои поминуваат повеќе саати во денот на столче. На сите луѓе им е потребна физичка активност, а децата се оние кои едноставно не можат без неа! Затоа погледнете ги вежбите и практикувајте ги секојдневно во домот, на училиште, во двор, било каде и било кога. Не чекајте!

Еве неколку клекни-стани вежбички, доволни за да ве потикнат да си направите простор во дневна, пуштите добро музиче и направите супер тренингче. Секоја од вежбите можете да ја повторите 2-3 серии со 15-20 повторувања. 

Во отсуство на задачи и цели, а вишок енергија, децата може да направат напната атмосфера во домот. Избегнете ја точката на вриење и овозможете им некоја од овие активности во зависност од годишното време и можности. 

Краток период нè дели од пријатната пролет кога децата преферираат да играат надвор, зошто ладните, дождливи и магливи денови сигурно на сите им здодеаа. Но дотогаш, малите енергетски бомби треба некако да се забавуваат подолг временски период во затворен простор.

Есента и зимата си носат ниски температури, врнежи и по малку сивило, па затоа сакаме да си седиме по дома со нашите најмили на топличко. Тогаш се наоѓаат изговори за децата "малку" да поиграат на компјутер или да гледаат телевизија. Ама тоа и не е баш најздравото решение. Може до одредена минутажа, а потоа ете сме ние родителите, почнуваме да благо речено да ги опоменуваме малите.

Типкава можеби делува смешно од што сака да биде интересна, но вежбите и се на место! Супер кардио за топење маснотии... бидејќи летото само што не пристигнало! Бидете спремни на време. 

Некако успеавме да собереме што повеќе правила за улични и умствени игри и да ги документираме во нашата база. На вам е редот да ги испечатите и да ги повторите со вашето дете, а уште поубаво би било децата да си се вратат на улиците со оваа oldschool конципирана забава и дружење.

FB Препораки