таг / бразил 2014

Статистика на ФИФА правена на претходново фудбалско првенство вели дека играта имала 40 посто помалку мали и големи повреди во споредба со претходните турнири.

Нејмар е само еден од толпата повредени на ова Светско фудбалско првенство во Бразил. ФИФА прави сериозна статистика, анализа и ангажмани на ваквите настани со цел да се намали бројката на повредени фудбалери.

Ако мислите дека секои наредни четири години големите производители на фудбалската есенција прават само шминкање на претходните урнеци за топки тогаш грешите. За наредново светско, изборот падна на „Бразука“ изработена од Адидас, па да видиме некои од техничките детали. 

FB Препораки