таг / болка

Болките во колената се честа појава, со која се соочуваат луѓе од различни генерации. Генерално, возраста има одредено влијание за некои типови на болки што се јавуваат, но кога се работи за болки во колената, сите се подеднакво изложени и тоа од различни причини.

Принципот на Mirror Therapy е употреба на огледало да се создаде рефлективна илузија на зафатениот екстремитет, со цел да се "измами" мозокот во размислувањето дека самото движење е реално односно се случува без болка. 

Знаеме дека сте убедени дека вашата стара повреда на коленото, здрвениот врат или ишијас се сигурно поврзани со ХААРП-от и променливото време, па секојпат кога истото почнува да се менува сите клетви ги фрлате по него. Сепак, една студија од Австралија во два наврати вели дека времето нема никаква врска со вашиот коскено-зглобен систем, туку, дека се е до главата... 

Тенискиот лакт е најчест и најпознат синдром на преоптеретување. Овој болен синдром порано бил познат како болест на перачите на прозорци се додека еден богат индустријалец од Њујорк не отишол на доктор заради болки на надворешното коскено испакнување на лактот...

Повреда на некој од мускулите од задната ложа не секогаш значи дека треба да останете неподвижни со недели. Изиграјте паметно и одржете го фитнес нивото.

Да "попиеш" одбојкарска топка во глава или баскет да ти го згмечи прстето не е лесно, особено кога најмалку очекуваш, особено пред цел клас. 

Несомнено е дека лимонот е еден од најздравите овошја на планетава. Овој цитрус е исклучително корисен за лекување на бројни здравствени проблеми, вклучувајќи инфекции на грлото, запек, проблеми со забите, внатрешно крварење, реума, изгореници, дебелина, респираторни заболувања и висок крвен притисок.

"Keep moving" e слоганот зад швајцарскиот бр. 1 бренд на гелови Perskindol наменети за локална терапија на болни места во мускулно- коскениот систем.

"Болка тоа се едни непријатни сензорни и емоционални искуства поврзани со актуелни или потенцијални оштетување на ткивата, или опишани од аспект на таква штета "- според интернационалната асоцијација за изучување на болката.

Немојте да паничите ако после подолго возење почувствувате непријатни, болни сензации во вашето меѓуножје проследено со отрпнатост. Овие симптоми само ви сигнализираат дека нешто не е во ред со нагибот и висината на вашето велосипедско седло.

FB Препораки