таг / бенефит

Ако се изложите на тешка физичка работа, на јонизирачки зрачења, долго се сончате, подолго се задржувате во простории со многу чад од цигари, ако сте страствен пушач, ако се наоѓате на места со многу издувни гасови или се разболите, ете ги условите кои во организамот предизвикуваат создавање на слободни радикали.

Ако правиш проста математика можеш веднаш да израчунаш дека ако не вежбаш на годишно ниво ќе заштедиш 12 месечни чланарини (или трошоците за што и да вежбаш). Ако правиш паметна математика тогаш ќе знаеш дека ако не си активен ќе дадеш многу многу повеќе пари на лекување... 

Проста математика или не баш така. Вежбам 30 минути кардио шест дена во неделата, дали покачување на вкупното време на вежбање за дупло (на 60 минути) ќе биде два пати подобро за мене?!

А, како ви звучи да ги практикувате и двете? Со сигурност нема да ви наштети!

FB Препораки