таг / б12

Витаминот Б12 е еден од најсложените витамини во човечкото тело поради својата хемиска структура и неговата неопходност за човекот. А недостатокот на овој витамин може да доведе до повеќе здравствени проблеми.

Витамини и минерали кои лесно ќе ги надокнадите од храна наместо од суплементи...

За најлесно надополнување на железните резерви преку исхраната и да си немате мака со анемии, бледило, вртоглавици, повелете некоку продукти, набогати со железо, за оние 18 милиграми за жени и 8 милиграми за мажи потребни дневно.

Намирница помалку, не значи поедноставување на исхраната. Без разлика дали сте вегетаријанци од етички, здравствени, религиозни причини или пак само следите тренд, со овој начин на исхрана свесно или несвесно скратувате некои важни нутритивни елементи, за кои уште поважно е адекватно да ги надокнадите.

Драги дами, ако пораснавте со плочите на Чолиќ и шетавте на корзо, во оваа деценија веќе би требало да ви се случуваат големи промени во телото. Менопаузата како и да е доаѓа, финтата е како полесно вие, а и вашите домашни да ја пребродите...

Кога вашето тело се обидува да ви каже нешто, пример дека ви фали некој круцијален витамин, понекогаш се послужува со чудни знаци. Добрите вести се дека најчесто витаминските дефициении се корегираат едноставно со балансирана исхрана.

FB Препораки