таг / алергија

Сникерс кој не предизвикува алергија е на чекор од реалност...

За алергичните на храна на потенкиот крај од алергијата е фрустрацијата од неможноста за јадење на некоја храна (нели забранетото е најпосакувано), а на подебелиот крај е опасноста што демне дури и од најмали количини на алергенот.

Еве неколку работи кои треба да ги знаете за медот, доколку сакате максимално да ги искористите неговите придобивки.

Ако сте од оние кои пролетта ја мразат најмногу како годишно време поради невидливите назални конгестиви, па уште и ако активностите кои ги правите за релаксација и тренинг ви се во природа, бидете умни и научете како сите тие непријатности да ги минимизирате и избегнете. 

FB Препораки